Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

joi, 9 mai 2013

Reguli pentru pietonii sinucigasi aka ruleta ruseasca cu automobilul


Pornind de la cateva stari de fapt, am elaborat un set de reguli simple, usor de urmat pentru pietonii care nu doresc sa ajuga acasa sau doar au nevoie de doza zilnica de adrenalina.


Stari de fapt:
1. trecerea de pietoni este un fel de scut magic, de cum ai calcat pe zebra esti protejat de orice pericol indiferent de masa obiectului si de viteza cu care se napusteste inspre tine
2. orice autovehicul, intalnindu-se cu magia trecerii de pietoni se va opri intr-o fractiune de secunda fiind astfel pus in imposibilitatea de a te accidenta
3. soferii-s ca pisicile, ei vad noaptea la fel de bine ca si ziua, iar ploaia si ceata  nu-i influenteaza cu nimic
4. fenomenul numit derapaj nu se produce niciodata in preajma trecerilor de pietoni indiferent cat de lucioasa e gheata si cat de indesata e frana
5. este absolut inutil sa te asiguri cand treci strada

Reguli de conduita:

1. mergi linistit pe trotuarul din dreapta (oricum ai merge, ala din dreapta e tot ala si teorema valabila dar poti incerca toate variantele pana te convingi) si cand ajungi in dreptul trecerii de pietoni sari pe carosabil tinand ostentativ capul intors in fosta ta directie de mers ca sa stie bulangiul de sofer ca nu-ti pasa, nu l-ai vazut si nici n-ai de gand sa te feresti. Nu-ti face griji referitor la distanta de franare, nu-i treaba ta doar esti pe trecere.

2. stai pe trotuar, intre doua treceri de pietoni si uita-te atent la trafic, evalueaza toate masinile si arunca-te in fata primului prostanac de sofer care a facut greseala sa te priveasca in ochi.

3. treci strada prin loc nepermis pana la jumatate si-apoi ia-o incetisor la pas pe linia continua in directia in care ai treaba, asteptand cuminte sa-ti falfaie hainele de la curentul produs de masinile care trec pe langa tine... abia dupa ce-ai fost "ventilat" corespunzator poti sa traversezi pana la capat... daca poti sa mai sperii un sofer doi nu-i lasa sa scape.

4. opreste-te cuviincios la trecerea de pietoni si asigura-te, fa doi-trei pasi pe trecere, asa de proba, si-apoi rupe-o la fuga cat te tin calcaiele ca sa le treaca mitocanilor aflati la 3 benzi distanta cheful de a nu opri din timp (din timp = de cand ai iesit tu din casa ca doar era evident ca vei trece candva strada)

5. cand tii un copil de mana, ia-o la fuga pe zebra, demonstrand astfel respect fata de conducatorii auto pe care nu vrei sa-i faci sa astepte. Pe la jumatatea carosabilului cand a obosit copilul, opreste-te si fa-i observatie, eventual trage-i si-o scatoalca dupa care ia-l in brate si continua alergarea. Pentru cei care n-au copii, telefonul care suna din strafund de poseta, servieta, buzunarul de la glezna al blugilor e o scuza la fel de buna. 

6. daca ai copilul in carucior, coboara caruciorul pe carosabil si tu ramai pe trotuar, pentru un efect maxim alege zilele cu vizibilitate redusa sau fa-o noaptea.

7. uita-te cu rabdare la coloana de masini care tot curge din stanga, vezi unde-i capatul coloanei si pune piciorul pe trecere exact in fata ultimei masini din coloana, asta il va invata pe melcul de la volan sa se miste dracului odata (evident ii va lua locul altcineva caci mereu exista o ultima masina, asa ca poti repeta figura la infinit)

8. poarta mereu castile in urechi cu muzica data la maxim astfel incat niciun claxon sa nu-ti penetreze serenitatea. Daca fredonezi cu ochii inchisi in timp ce mergi adaugi un plus de adrenalina deplasarii.

9. daca sunteti mai multi la trecerea de pietoni este absolut inuman sa va inghesuiti toti odata, fii intelept: asteapta ca primul pieton sa ajunga la jumatatea strazii si apoi porneste si tu, cel de dupa tine va face la fel si astfel o sa formati un sir infinit... daca ai ajuns pe partea cealalta si te-ai razgandit, poti sa treci inapoi, oricum masinile s-au oprit si stau cuminti

10. e ok sa uiti si, prin urmare, e ok sa-ti amintesti: daca esti angajat in traversare si pe la jumatate iti aduci aminte ca mai ai treaba pe trotuarul pe care tocmai l-ai parasit... fa stanga-imprejur si vezi-ti de treaba ta. Daca te claxoneaza careva, arata-i degetul mijlociu in semn de respect. Acelasi gest inseamna si "mea culpa" si "salut vecine" asa ca nu te sfii sa-ti arati buna-crestere.

11. daca tocmai ai coborat dintr-un mijloc de transport in comun, e o idee buna sa profiti de faptul ca o banda de circulatie e deja blocata si sa te itesti de dupa autobuz sprintand ca la Olimpiada.

12. un alt motiv valid de aruncat in drum este apropierea autobuzului pe care trebuie neaparat sa-l prinzi, toata lumea va intelege ca te grabesti si traficul se va opri ca prin farmec.

Scenariile sunt inspirate din fapte reale. Mult succes!

p.s. pentru prietenii din UK, stanga-i dreapta si invers :-)